Fysieke offshore banen

Fysieke offshore banen zijn er genoeg. Bent u een ongeschoolde of geschoolde werknemer en heb je veel of weinig ervaring, werken op een offshore platform is voor iedereen mogelijk. Het aantal fysieke banen op een offshore platform is in grote mate aanwezig, bent u niet bang om lange dagen te maken, hard te werken, kan je zwaar fysiek werk aan en wil je graag veel geld verdienen? In dat geval is een fysieke offshore baan absoluut iets voor jou, lees in dit artikel meer over fysieke offshore banen.

Welke fysieke offshore banen zijn er?

Er zijn enkele typische fysieke banen op een offshore platform. Vaak zijn dit ongeschoolde banen, maar het voordeel is dat ondanks dat het ongeschoolde banen zijn je veel geld kunt verdienen ondanks dat het dus ongeschoold werk is. Daarnaast is het vrij eenvoudig om te kunnen promoveren naar een hogere en vooral betere betaalde functie. Als je hard werkt, veel werkt en goed werk aflevert dan kan je snel promoveren en hoger opkomen. De salaris die u ontvangt zal eveneens meestijgen. Enkele banen waarbij dit het geval is zijn onder andere: General Roustabout, Leadhand, Roughneck en Scaffolder. Wilt u meer weten over deze banen en wat ze inhouden kijk dan op de volgende pagina: Offshore beroepen. Kort gezegd zijn deze banen allemaal zeer fysiek en intensief te noemen. U moet zware boren steeds naar de juiste plek verplaatsen, zware onderdelen tillen, schoonmaak klussen uitvoeren en niet te vergeten naast al het zware werk zijn de dagen ook nog eens lang. De werkdagen duren 12 uur, daarna volgt 12 uur geen werk en daarna wordt er weer 12 uur gewerkt. Dit staat ook wel bekend als “12 uren op, 12 uren af”. De 12-urige werkdag wordt vaak toegepast als u naar een boorplatform op zee gaat. Offshore bedrijven werken ook met ploegendiensten. Met name als u onshore gaat werken. Dit staat ook wel bekend als “werken op land”. Zo werkt u dan 1 week van 6 uur s’ochtends tot 14:00 uur en de andere week van 14:00 uur tot 22:00 uur.

Niet alle offshore banen zijn per definitie “zwaar”. De minder fysieke banen zoals de Warehouseman zijn alsnog fysiek en mentaal uitdagend. De werkomstandigheden dragen bij aan een mentaal en fysiek zware omstandigheden zoals slecht weer, wind en dergelijke waarin gewerkt moet worden op de offshore boorplatform. Als u offshore wilt gaan werken moet u tegen een stootje kunnen.

Offshore werkdagen

De offshore werkdagen zijn dus zwaar en lang en de omstandigheden maken het er al helemaal niet makkelijker op. Offshore shifts duren doorgaans 12 uren en tijdens deze shifts zult u goed moeten eten om de dag vol te houden. Na de 12 uur die daarna volgen aangenaam te maken zijn er vaak vele faciliteiten te vinden op een offshore platform. Zo kunt u televisie kijken, tafeltennissen, fitnessen en dergelijke. Voor fysieke offshore banen dient u fit te zijn. Dit betekent ook dat je medische testen moet ondergaan en tijdens je sollicitatie procedure wordt vaak ook gekeken naar je fysieke en mentale gesteldheid. Als u gaat solliciteren voor een fysieke offshore baan zorg er dan voor dat u er fris uitziet. Overtuig uw toekomstige werkgever dat u tegen een stootje kunt en dat u bereid bent hard te werken.

Conclusie; zwaar fysiek werk dus, maar veel mogelijkheden om te promoveren, goed geld verdienen zowel voor geschoold mensen als ongeschoold mensen. Het werken op een boorplatform is uitdagend maar ook fysiek en mentaal zwaar.